onsdag 23. oktober 2013

Votter og gratis luemønster.

Mannen hadde veldig lyst på slike votter som jeg sydde til minsten. Mønsteret er laget for barn og damestørrelse. Mannen min har store hender, så da måtte jeg prøve å tegne og utvide mønsteret.
Det første paret ble ikke stort nok, så jeg måtte sette meg ned og tegne det enda større. Da fikk jeg et par som passet, så nå har jeg malen på hvor store votter det skal være for å passe en stor mannehånd. Det andre paret blir nok passe til en ungdomsgutt, kan jeg tenke meg.

Mannen ville ikke ha pynt på, så de ser kanskje litt kjedelige ut, men det er slik han vil ha dem. De ble hvertfall veldig varme og gode. Ullfilt ytterst og fleece inni.
Stoffet er kjøpt hos Stoff & Stil.
Det blir nok flere par av disse etter hvert. Mønster har jeg kjøpt hos Amica Patterns.

Det er mange som har spurt etter mønster på FWSS-lookalikelua.
Nå har jeg fått lagt den ut til gratis nedlasting i nettbutikken, så hvis du har lyst på mønsteret kan du finne det her:    Ullkurven

Disse luene er strikket i 1 tråd Classic Alpaca og 1 tråd Halo. De blir litt tykkere enn den opprinnelig lua, så den varmer litt mer. Kjapp å strikke er den også, på pinne 3 eller 3,5 hvids du strikker fast.
En veldig myk og god lue. Haloen gir den rette "puseeffekten".
Her er en i hvit også. :-) Dette er kjappe og populære julegaver. Det er tid for å tenke på det nå. :-)

Jeg er så vidt begynt å planlegge litt julegaver. En del hjemmelagd blir det nok i år og jeg koser meg med å planlegge hva hver enkelt skal få. Lager du julegaver selv? Jeg elsker å få hjemmelagde julegaver. Det er de jeg virkelig husker.

HÅPER DU FÅR EN KJEMPEFIN HOBBYDAG! :-))

6 kommentarer:

 1. Hei. Så bra at du fikk til vottene til din kjære da. fine vart dei også.
  Tusen takk for lueoppskriften. Den skal eg jammen laste ned. Med dobbelt garn eller to tråder, blir den nok både fast og varm vil eg tro.
  Eg lager ein del julegaver ja. så mye eg rekker for å sei det slik. Noen vil ha og andre vil ikkje ha. Kjekt å planlegge å sjå kor mye ein får til. I år skal eg berre lage og når det nermer seg så ser eg kva eg rekker. Så får eg gå ut å handle etterpå. Eller putte litt penger inni sokkeapret hehe. Skal ikkje stresse som eg gjorde i fjor. Kan godt hende eg rett og slett berre pakker ein eit kor med beskrivelse av kva dei får over nyttår også. Får sjå kva som skjer. Ha ein fin dag der oppe i nord og kulden. Her regner det. I bøtter og spann men det skal visst gi seg til i morra. Det er lov å håpe. klem

  SvarSlett
 2. Så god du er som har fått laget herrestørrelse på vottene også. :) De ble kjempefine!
  Luene ble også flotte, takk for at du deler mønster. :)

  SvarSlett
 3. De vottene var kjempesmarte og sikkert myke og gode og varme også.
  Det må jo være en perfekt julegave til den som har alt.

  SvarSlett
 4. Fine votter, og kjekt med oppskrift på lue, har endel kitten mohair som aldri ble det jeg skulle ha det til, kanskje det kan bli noen pusete julegaver :)
  Takk for tipset.

  SvarSlett
 5. Takk for hygglig kommentar i bloggen min!
  De to FWSS luene jeg har strikket blir nok julegaver, ja :-)

  SvarSlett
 6. Jeg har kjøpt ullfilt til en jakke jeg skal lage. Om det blir igjen litt av stoffet skal jeg lage votter. garantert. Super idè.
  Ellen :)

  SvarSlett