onsdag 16. oktober 2013

Tiara gjør ting hun ikke kan.

Ett av hobbymålene mine dette året var å bli litt bedre venn med symaskinen.
Vel, nå er vi kommet til oktober, så da er det kanskje på tide å sette i gang?
Første forsøk var å sy votter til minsten. Jeg har kjøpt mønster fra Amica Patterns og kjøpt inn ullfilt og fleece fra Stoff & Stil.

Klippingen gikk greit. Syingen også. Det enste jeg stussa litt på, var hvilken vei foret skulle ligge inni votten når jeg skulle vrengsy den, slik at tommelen ble på rett sted når jeg dro ut den ene votten igjen. Litt knotete å få til å sy fint i "svingene", men øvelse gjør mester etter hvert.
Minsten er nå den stolte eier av et par varme og gode votter.:-))
Mannen ønsker seg også et par, så jeg for se om jeg får sydd til ham også.

Minsten har også fått seg nytt nettbrett i bursdagsgave, men hadde ikke noe å ha det i.
Jeg gikk i gang med å måle og klippe og sydde ham en veske for å ha brettet og lader i. Vesken har for og vatt mellom lagene. Jeg har for første gang sydd glidelås i noe. HURRA!!!!
Jeg knota med å finne ut hvordan jeg skiftet fra vanlig symaskinfot til glidelåsfot, men fant det ut langt om lenge. Han ble kjempefornøyd med veska si.
Ble ikke helt pent på innsiden, men jeg viser fram likevel. Når jeg blir flinkere, får jeg sikkert til å få glidelåset innenfor foret, men siden jeg klippet alt i ett stykke, vet jeg ikke hvordan jeg skal gjøre det.
Jeg kunne latt være å vise dere innsiden, ikke sant?? He, he...

Minsten og jeg har vært hos helsesøsteren for vaksinering i dag. Han grudde seg noe voldsomt, men det gikk jo kjempebra. Nå er han veldig glad og stolt over at det gikk så fint.

TAKK FOR BESØKET OG VELKOMMEN TILBAKE! :-))


5 kommentarer:

 1. Jeg syntes du har blitt en god venn med symaskinen din jeg. Flotte votter og nydelig trekk til nettbrettet.

  SvarSlett
 2. Så moro at det er flere som prøver seg med symaskinen! :) De vottene ble kjempefine! De har jeg også lyst til å prøve meg på etterhvert. (Akkurat nå holder jeg på med tacolefsevarmerne fra samme samme sted). Trekket til nettbrettet ble også fint, ikke rart minsten ble fornøyd. :)

  SvarSlett
 3. syns du er kjempeflink. Og når du no viser fram kossen det er no, så har du forbedringspotensiale, og det er jo kjekt. Men eg syns altså at du er enormt flink eg da.

  SvarSlett
 4. Synes dette ser veldig bra ut jeg, du er flink! Kjempetøffe votter, de hadde nok blitt populære her i huset også.

  SvarSlett
 5. Jeg synes du er veldig flink! Votter er ikke så enkelt å sy :)

  SvarSlett