søndag 2. mars 2014

OL-Lua 2014 og litt ettertanke.

Det har vært stille i bloggen min de siste ukene. Grunnen til det, er denne lua her. :)

Aldri i min villeste fantasi, kunne jeg drømt om at lua skulle bli så populær.
Mønsteret lastes ned fra hele verden og det hekles luer i alle farger og varianter.
Det har vært utrolig morsomt, selv om jeg har sovet og spist ekstremt lite de siste ukene.
Jeg rakk aldri å legge ut bilder av lua i bloggen min. Fra jeg la ut bilde på FB-gruppa mi, har det gått i ett med å svare på mail og telefoner.
For de som har lyst til å lese litt mer, finner dere avisinnlegget i AN her: http://www.an.no/nyheter/article7168613.ece 

Det som nok ikke har vært like hyggelig, er at både bloggere og en del strikkesider på FB har kopiert filen min og gitt den ut, som om den var deres eget verk. Det har tatt mye tid å rydde opp i en del av dette. Det har lært meg at jeg må beskytte det jeg lager bedre, så alle mønstrene mine er nå kopibeskyttet. Å gå fra å være en bitteliten nettbutikk, til å sprenge kapasiteten på serverne i USA, har vært en bratt vei å gå og mye å jobbe med. Jeg har ikke sansen for at det jeg lager, kopieres og sendes ut som nyhetsbrev til egne kunder på en slik måte at det ser ut som om det er de selv som har laget mønsteret.

Det jeg imidlertid liker veldig godt, er at mange hekler luene og selger dem og får noen kroner for jobben de gjør. Det støtter jeg på det varmeste. Jeg har heller ingenting i mot at det brukes annet garn og merker på luene og at lua lages i mange fargevarianter. Det setter jeg stor pris på og gleder meg over å se alle de flotte bildene rundt omkring.

Her er også et bilde av meg med lua på.

Usannsynlig sliten, etter 2 timer med søvn om natten og med kaldsvetten rennende nedover ryggen. ;)

Lua er heklet i dobbel babyull fra Dalegarn, på krok nr. 4. Den veier 105 gram og hvis du enda ikke har hevet deg på heklebølgen, kan du laste ned mønsteret gratis her: Ullkurven
Du må "handle" selve mønsteret og fullføre ordren, så kommer linken til nedlasting fram.
Det som er fint, er at du da kan logge deg inn i nettbutikken senere og laste ned mønsteret på nytt, hvis du har glemt det hjemme eller datamaskinen din har krasjet.

ØNSKER DERE ALLE EN RIKTIG FIN SØNDEG, MED ELLER UTEN HEKLEKROK! :))))

7 kommentarer:

 1. Skal si du har jobbet, gøy. Men ikke noe moro og rydde opp etter andre!
  Jeg har heklet en lue selv og det blir kanskje flere, mønsteret har jeg lastet ned fra ullkurven så tusen takk :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for koselig kommentar fra deg. :) Ha en kjempefin søndag! :D

   Slett
 2. Veldig fin lue :) Synd du har hatt så mye trøbbel :(
  Håper du får en rolig og god søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk så mye. :) I dag er det pausedag med familien og det er deilig. Ønsker deg en kjempefin søndag! :)

   Slett
 3. For ei fin hue med god passform. Så morsomt at det tok slik av, men trasig at enkelte utnyttar andre sine oppskrifter. Ha ein fin kveld :)

  SvarSlett
 4. For ein jobb vennen. Eg er sikkert den einaste som ikkje ahr laga lua enno og eg kommer ikkje til å gjøre det heller. Men ikkje er eg noen hekler, og eg bruker å styre unna ting som alle andre lager. Du har vikrelig vore i vinden du da. Ein veit aldri kva som slår skikkelig and det er sikkert.
  Synd at folk tar seg slik til rette, det kan ikkje vere noko morro nei. Veldig bra at du har fått markedsført det godt. Håper du får roa deg ned litt no da.klem fra meg

  SvarSlett
 5. Det var ikke noe morsomt at det ble slik... Jeg har heklet et par stykker, men jeg har funnet min egen vri, nedenfra og opp. Men det jeg la merke til var at noen fant en oppskrift på en blogg, og den var nøyaktig lik den du har laget (for din oppskrift så jeg hos en venninne av meg dagen før). Jeg kommenterte til vedkommende at dette så ut som din oppskrift. Burde kanskje kontaktet deg også, men det ble altså ikke gjort :(
  Håper du nå har fått ryddet opp i dette, ikke alle har skjønt alle nettreglene ennå.
  Ha en fortsatt fin søndagskveld!

  SvarSlett