Vi skal ha konfirmasjon 1. juni og jeg er nå begynt å bake. I helga er det kommet brød, sukkerbrød og osteboller til koldtbordet i fryseren. Ostebollene ble kjempegode og jeg tror jeg må lage en porsjon til av disse. Jeg ganget oppskriften med 5 og da ble det 45 boller.
Oppskriften er som følger:
Osteboller:
25 gr. gjær.
2 dl. melk.
1 dl. kesam.
2 ss. olje.
1,5 dl. revet ost.
1 ss. honning eller sirup.
6-7 dl. hvetemel.
Egg til pensling + revet ost.
Rør ut gjæren i kald melk, tilsett kesam, olje, ost og sirup/honning. Elt inn mel til smidig deig. Heves i 1 time.
Trilles til boller, etterheves til dobbelt størrelse. Pensle med egg og dryss litt ost på toppen.
Stekes midt i ovnen på 250 gr. i ca. 8 min.
Oppskriften er som følger:
Osteboller:
25 gr. gjær.
2 dl. melk.
1 dl. kesam.
2 ss. olje.
1,5 dl. revet ost.
1 ss. honning eller sirup.
6-7 dl. hvetemel.
Egg til pensling + revet ost.
Rør ut gjæren i kald melk, tilsett kesam, olje, ost og sirup/honning. Elt inn mel til smidig deig. Heves i 1 time.
Trilles til boller, etterheves til dobbelt størrelse. Pensle med egg og dryss litt ost på toppen.
Stekes midt i ovnen på 250 gr. i ca. 8 min.
Disse hørtes gode ut.
SvarSlettDe bollene så deilige ut.Lykke til med konfirmasjonen
SvarSlettNam, nam:-) Disse så gode ut, ja:-)
SvarSlettLykke til med konfirmasjonen - jeg er akkurat ferdig med vår! Feiret i Meløy:-)
Fristende boller, de må prøves!
SvarSlettJeg har testet ut oppskriften din på jobben, og de falt tydeligvis i smak for bollene forsvinner fra fryseren en etter en... Og ingen vil innrømme hvor de tar veien!
SvarSlettTusen takk for oppskrift, jeg prøver ut akkurat nå! Jeg hadde en slump med øl som jeg tok i stedet for melk, og bruker cottage cheeze i stedet for kesam (det har vi ikke her i midtøsten). Det ser snadder ut, uansett!
SvarSlett