mandag 22. april 2013

Mariusgenser

Det har blitt lite blogging i april. Mye av årsaken er denne genseren. Jeg begynte å strikke etter størrelse XL, men da jeg skulle ta mål, viste den seg å bli altfor stor til ham som skulle ha den. Da var det bare å rekke opp nesten 8 nøster og begynne på nytt, nå i størrelse large.

Nå er Mariusgenseren ferdig og er overlevert til en meget fornøyd mann.
Den ble akkurat passe, heldigvis. Sånn sett, var det nå enda godt jeg oppdaget det før jeg hadde strikket ferdig hele genseren. Det hadde vært surt, særlig siden den er strikket på bestilling.
Nå er det sokker til mann og barn som er på pinnene. Kjekt med noen små prosjekter etter å ha strikket på denne store mariusen.

Mønster: Mariusgenser
Pinner: 2,5 og 3 mm
Garn: Smart
Vekt: 765 gram
Våren lar enda vente på seg her. Selv om mye av snøen nå er smeltet, er det enda en god del igjen før det er fritt inne i hagen. Hagearbeidet kan vi utsette en god stund til.
Ny uke og nye strikkeprosjekter på gang. Håper DU får en flott uke og at du nyter våren der du er. Ha en fin APRILUKE!!!


5 kommentarer:

 1. Det var ein flott Marius. Bra att den vart passelig til slutt. For noen tynne pinner du bruker da. eg bruker 2,5 og 4 på smartgarnet eg. Må da bli veldig veldig tett og tungt å strikke så tjukt garn på så tynne pinner? Vel vi er vel forskjellige :D Lekker vart den ivertfall. Fin uke videre til deg

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror nok jeg strikker litt løst, så for å få strikkefastheten til å stemme, måtte jeg gå ned fra 3,5 til 3. Da stemte strikkefastheten på dette garnet. Jeg må ofte gå ned en halv størrelse på pinnene for å få rette strikkefastheten.

   Slett
  2. Og eg må som regel gå opp. Da strikker vi veldig forskjellig. Men det er jo greit så lenge ein veit att man må sjekke strikkefastheten :D. Det er viktig att resultatet blir rett.

   Slett
 2. Flott genser, marius er så lekkert:) Imponerende at du begynte på nytt igjen etter å ha rekket opp 8 nøster. Resultatet ble iallefall veldig bra!

  SvarSlett
 3. Kjempefine genser du har strikka. Blir ekstra fin med så små pinner. Mykje arbeid har du og hatt. Ha ein fin kveld:)

  SvarSlett